Gıda Güvenliği

Nukleus Sağlık Ürünleri

Gıda Güvenliği

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre her yıl, her 10 kişiden 1i gıdadan zehirlenmektedir. Gıda endüstrisinde pazardan geri çekilen ürünler çok ciddi maddi ve güven kayıplarına neden olmaktadır. Gıda kontaminasyonu genelde Salmonella, Norovirus, Campylobacter, E. Coli, Listeria veya Clostridium perfringens patojenlerinden kaynaklanmaktadır. Gıda ürünlerinin DNA analizi ile bu mikroorganizmalar kolaylıkla saptanabilmekte ve kaynağı belirlenebilmektedir. Nanopore teknolojisi mikroorganizmaların eşzamanlı olarak belirlenmesi ve
karakterizasyonunu mümkün kılmaktadır. Belirlenen mikroorganizmaların antimikrobial direnç profillerine ulaşılabilmektedir. Taşınabilir MinION cihazı, kolay ve hızlı kütüphane hazırlık protokolleri sayesinde örnekler sahada çalışılabilmekte ve sonuçlara çok kısa sürede ulaşılabilmektedir.